over mij

Onderweg

Zwerven. De frisse lucht zorgt voor een wakkere kop. De zanderige paden houden me met mijn voeten op de grond. Ik trok er een paar keer lang op uit, te voet en op de fiets. Dat trage dolen vormt een mooie metafoor voor mijn tocht door de dagen. Die bestaan uit een aaneenschakeling van verhalen. Soms zijn dat verhalen uit literatuur, film of theater, soms verhalen van cliënten of studenten, soms eigen creaties.

 

Professionele tocht

Ik studeerde klassieke filologie aan de universiteit van Gent en behaalde er ook mijn aggregaatsdiploma. Om de rijke verhalende en filosofische invalshoek van deze studie meer in praktijk te brengen, volgden nog een opleiding sociaal werk en een vierjarige gestalttherapieopleiding.

Na verschillende jaren in dienst van een CGG ging ik in 2008 als therapeute op zelfstandige basis aan de slag. Ook werk ik in een algemeen ziekenhuis, waar mensen voor existentiële en ethische begeleiding beroep op me kunnen doen. Tot slot ben ik als trainer en supervisor actief in de geestelijke gezondheidszorg, de palliatieve zorg en het hoger onderwijs. 

 

Affiniteiten

Het belang van natuur, out-of-the-boxdenken en de grote levensvragen kleuren mijn werk: zingeving, eenzaamheid, gender, verlies, broosheid, expressie, 'samenleven', vergankelijkheid en meer van die beestjes. En mijn liefde voor het vak? Die ligt in de grenzeloze creativiteit waarmee mensen hun levensverhaal schrijven en herschrijven, elke keer opnieuw, op een manier die op dat moment het beste bij hen past. 

 

Publicaties

- Welcome again, op de fiets door Afrika, 2022

- Onderweg door het leven - kaartspel, 2018

- Getaande huid, logboek van een zwerver, 2016

- vertaling I,4 en III, 13 uit: Gestalttherapie in de klinische praktijk, van psychopathologie naar de esthetiek van contact, red. Francesetti, Gecele & Roubal, 2017

- artikels en columns in Tijdschrift voor Wereldfietser en Tijdschrift Flamboyant, 2010 - 2019


Ik verzorg(de) bijscholing/supervisie voor o.a: